Το Κωακό πρωινό, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των ξενοδόχων της Κω να εμπλουτίσουν το πρωινό που προσφέρουν, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης και ιδιαίτερα με τοπικά προιόντα της Κω, καθώς και με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Αποτελεί μέρος του προγράμματος "Ελληνικό Πρωινό" του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το 2010.
Η Μεσογειακή Διατροφή δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων μας να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και να γευθούν στο πρωινό τους, τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα και εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής.
Το Πρωινό της Κω περιλαμβάνει:
Ροφήματα - Αναψυκτικά
- Αφεψήματα από βότανα – Κανελάδα
- Ελληνικός καφές
Αρτοσκευάσματα
- Κουλουράκια διάφορα (λαδιού, με καρύδια, μουστοκούλουρα)
- Παξιμάδια
- Διάφορα είδη ψωμιού – Τυρόψωμο – Σταφιδόψωμο
Λάδι - Ελιές
Γαλακτομικά - Τυροκομικά
Φρούτα
- Διάφορα φρούτα (καρπούζι, πεπόνι, σταφύλι)
Σαλάτες
Πίτες
Αυγά - Ομελέτες
Άλλα Εδέσματα
- Ψωμί τριμμένο με κρεμμύδια στο τηγάνι
Γλυκά
- Μαγειριά
- Μπακλαβάς
- Κατημέρια
- Γλυκά του κουταλιού (ανάλογα την εποχή) – Γλυκό ντοματάκι
- Βάρβαρα
- Χαλβάς
- Ρυζόγαλο
- Μέλι με γιαούρτι
- Τηγανίτες