Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU
  • Μακαρούνες Κεφαλιανές με Καβουρδιστό


    3 Κουταλιές Γλίνα
    Μισό κιλό Χοιρινό με λίπος
    1 πακέτο Πέννες
    ​250 γρ. Μυζήθρα ξερή ξυσμένη

    Γλίνα: Χωρίζουμε το λίπος από το κρέας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λίπος να βράσει καλά με λίγο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και θα δούμε ότι θα κάνει από πάνω μια παχιά άσπρη κρούστα. Αυτή είναι η γλίνα. Τη Μαζεύουμε με ένα κουτάλι. Η γλίνα διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο (ή αγγείο) για πάνω από ένα χρόνο.

    Χοιρινό: Ψιλοκόβουμε το χοιρινό και το βάζουμε να βράσει με ένα ποτήρι νερό ξαφρίζοντας το. Μόλις πιεί το νερό του, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Μακαρούνες: Βράζουμε τις πέννες κανονικά και τις σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε την γλίνα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό, να κοκκινίσει, ρίχνουμε και λίγα κομματάκια από το βρασμένο λίπος και περιχύνουμε τις πέννες.

    Στη γλίνα ή το βούτυρο ρίχνουμε τις σουρωμένες πέννες με λίγη μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη ακόμα μυζήθρα ξυσμένη.

    Σε περίπτωση που δεν έχουμε να βάλουμε γλίνα χρησιμοποιούμε βούτυρο, χωρίς όμως να επιτύχουμε την ίδια νοστιμάδα.

    Συνταγή από την κυρία Αργυρώ Χαρτοφίλη από το βιβλίο με τίτλο «Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές της Κω»
Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.