Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU
  • Λαμπρόπιτες


    Ζύμη

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 κεσεδάκια γιαούρτι
    3 κεσεδάκια βούτυρο
    3 αυγά
    1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Γέμιση

    1 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα
    ½ κιλό φέτα
    3-4 αυγά
    Πιπέρι και μοσχοκάρυδο
    1 αυγό για άλειμμα
    Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το βούτυρο λιωμένο, το αλάτι, τα αυγά και αναμειγνύουμε. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ. Πρέπει να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ανοίγουμε μικρά φύλλα όσο το μέγεθος της φόρμας, πάχους ενός εκατοστού. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το φύλλο, το ισιώνουμε με το χέρι να έχει παντού το ίδιο πάχος. Έχουμε ανακατέψει τα υλικά της γέμισης, λιώνοντας το τυρί με πιρούνι και γεμίζοντας τις φόρμες. Στο τέλος αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με πιπέρι ή κανέλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν.

    Σημείωση: Τις φόρμες τις βρίσκουμε στο εμπόριο σε διάφορα μεγέθη. Συνηθίζεται να τις φτιάχνουν το Πάσχα και γι’ αυτό λέγονται και Λαμπρόπιτες.

Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.