2 κιλά χοιρινό με κόκκαλο και
1 κιλό Πλιγούρι
Αλάτι
Κύμινο
½ φλ. Βούτυρο
3 κουτ. γλίνα
Βράζουμε το χοιρινό με το νερό και αλάτι ξαφρίζοντας συνεχώς. Βγάζουμε το χοιρινό και σουρώνουμε το ζωμό του σε ψιλή σήτα για να καθαριστεί.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό και συμπληρώνουμε το πλιγούρι μέχρι να είναι ο ζωμός δύο δάχτυλα πάνω από το πλιγούρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί το υγρό του. Καίμε βούτυρο ή γλίνα και ρίχνουμε στο πλιγούρι.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε μέσα και το χοιρινό.
Εάν μας αρέσουν τα ρεβίθια μπορούμε να μουλιάσουμε λίγα από την προηγούμενη μέρα. Θα τα βράσουμε μαζί με το χοιρινό και τα ρίχνουμε και αυτά στο πλιγούρι πριν ρίξουμε το βούτυρο.
Εναλλακτικά αντί για το βραστό χοιρινό μπορούμε να καβουρδίσουμε χοιρινό και να το ρίξουμε στο πλιγούρι. Για το καβουρδιστό θέλουμε χοιρινό με λιπάκι κομμένο σε μικρό κομμάτια, λίγο βούτυρο και λίγο κύμινο.