Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU
  • Πλιγούρι με χοιρινό


    2 κιλά χοιρινό με κόκκαλο και
    1 κιλό Πλιγούρι
    Αλάτι
    Κύμινο
    ½ φλ. Βούτυρο
    3 κουτ. γλίνα

    Βράζουμε το χοιρινό με το νερό και αλάτι ξαφρίζοντας συνεχώς. Βγάζουμε το χοιρινό και σουρώνουμε το ζωμό του σε ψιλή σήτα για να καθαριστεί.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό και συμπληρώνουμε το πλιγούρι μέχρι να είναι ο ζωμός δύο δάχτυλα πάνω από το πλιγούρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί το υγρό του. Καίμε βούτυρο ή γλίνα και ρίχνουμε στο πλιγούρι.

    Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

    Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε μέσα και το χοιρινό.

    Εάν μας αρέσουν τα ρεβίθια μπορούμε να μουλιάσουμε λίγα από την προηγούμενη μέρα. Θα τα βράσουμε μαζί με το χοιρινό και τα ρίχνουμε και αυτά στο πλιγούρι πριν ρίξουμε το βούτυρο.

    Εναλλακτικά αντί για το βραστό χοιρινό μπορούμε να καβουρδίσουμε χοιρινό και να το ρίξουμε στο πλιγούρι. Για το καβουρδιστό θέλουμε χοιρινό με λιπάκι κομμένο σε μικρό κομμάτια, λίγο βούτυρο και λίγο κύμινο.

    Συνταγή από την κυρία Αργυρώ Χαρτοφίλη από το βιβλίο με τίτλο «Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές της Κω»
Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.