Σιρόπι
4 ποτ. Νερό
3 ποτ. Ζάχαρη
½ ποτ. Λεμόνι
Χαλβάς
1 ποτ. Ελαιόλαδο
2 ποτ. Σταρένιο αλεύρι
Βάζουμε το σιρόπι να γίνεται.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια μακριά ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξανθύνει (προσοχή να μην καεί και να μην κολλήσει).
Έχουμε δίπλα μας το σιρόπι και μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να το πιεί όλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να σφίξει.
Με μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κουταλιές και φτιάχνουμε το σχήμα τους με το χέρι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα. Μπορούμε να βάλουμε και καρύδι ή αμύγδαλο αλεσμένο.