Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU
  • Βάρβαρα


    ½ κιλό σιτάρι
    1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες
    Λίγο ρόδι
    ½ κιλό σουσάμι (ή ταχίνι)
    5-6 ρεβίθια (προαιρετικά)
    5-6 φασόλια μαυρομάτικα (προαιρετικά) ½ κιλό ζάχαρη
    Κανέλα
    ​​Βράζουμε το σιτάρι σε κατσαρόλα – χύτρα και όταν μισομαγειρευτεί προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, τα φασόλια. Βράζουμε πάλι (αν θέλουμε σε χύτρα) να μαγειρευτούν καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα ρίχνουμε το σουσάμι αφού πρώτα το ψήσουμε λίγο στο φούρνο και στη συνέχεια το αλέθουμε. (Αν θέλουμε το περνάμε από τριχιά και μετά το προσθέτουμε στα βάρβαρα). Μπορούμε βέβαια αντί σουσάμι να βάλουμε ταχίνι αφού πρώτα το διαλύσουμε με λίγο νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας ζάχαρη, ανάλογα το πόσο γλυκά τα θέλουμε και ρίχνουμε και λίγα κουκούτσια από ρόδι και κανέλα.

    Σημείωση: Αυτό το γλυκό το φτιάχνουν σε όλο το νησί την ημέρα της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου (είναι έθιμο).

Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.