Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU
  • Ντοματάκι Γλυκό


    25 μέτρια ντοματάκια
    1 κιλό ζάχαρη
    ½ κιλό αμύγδαλα
    ½ κουταλάκι ξινό
    2 βανίλιες
    Νερό όσο να καλυφθούν τα ντοματάκια
    Λίγο ασβέστη
    Ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια, τους ανοίγουμε 2 τρύπες στο κάτω μέρος και με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε τους σπόρους. Τα πλένουμε μια φορά και τα βάζουμε στο γάλα του ασβέστη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα πλένουμε 5-6 φορές να καθαρίσουν καλά και να στραγγίξουν, βάζουμε τα αμύγδαλα σε κάθε ντοματάκι. Αδειάζουμε τα ντοματάκια στην κατσαρόλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μείνουν 12 ώρες. Μετά βάζουμε όσο νερό χρειαστεί για να καλύψουμε τα ντοματάκια. Βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει καλά και τέλος προσθέτουμε το ξινό και τις βανίλιες. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στα βάζα.

Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.