Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU
​​​

Νέα για τους επισκέπτες​


 • Ενημέρωση για το νησί της Κω

                          Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στο νησί της Κω λόγω του σεισμού   της 21ης Ιουλίου, ο Δήμαρχος Κω έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                      Σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επιστρέψει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μετά τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή μας, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων .
                        Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, το σύνολο των τουριστικών υποδομών άντεξε και οι επισκέπτες συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους.
                      Έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια κτίρια από τεχνικά κλιμάκια που μετέβησαν στην περιοχή μας για τον σκοπό αυτό, ενώ το σύνολο των ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών είναι ασφαλή και λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
                    Το αεροδρόμιο  λειτουργεί κανονικά από την πρώτη ημέρα και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού  με την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται από το λιμάνι της Κεφάλου, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στο κεντρικό λιμάνι.
               Ο Δήμος Κω διαμόρφωσε άμεσα νέες εγκαταστάσεις για τον διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι της Κω και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και όσων ταξιδεύουν γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.
                   Οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση, οι ζημιές περιορίζονται σε παλιά κτήρια,  τα οποία και έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ  η τροφοδοσία  του νησιού γίνεται κανονικά.
                   Η Κως δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά άντεξε.  Είναι  ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα και περιμένει να υποδεχθεί τους φίλους της.   
   
                                                             Γραφείο Τύπου Δήμου Κω
 • ​Ανακοίνωση για τις μεταφορές των επισκεπτών​
  4b4b4b;background-color:
 • Δήλωση Δημάρχου

  George Kyritsis: "Kos endured the tough situation and is back to its normal pace. Smiles have returned on people's faces, our visitors show their trust in our Island"

   

  The Mayor of Kos Island Mr. George Kyritsis made the following statement:

   

  Kos went through a great difficulty but it showed that it is made of hard and lasting materials.

   

  Kos endured this challenge and will come out of it stronger than ever.

   

  The majority of the hotels' infrastructure was proven to be safe and secure for our visitors who are continuing their vacation as the phenomenon seems to be relieved.

   

  Kos has returned back to its normal pace of a unique tourist attraction.

   

  Our smile is back. All of us are wearing our best smile for our visitors.

   

  We have proven that we know how to come back from tough situations and overcome all the problems and difficulties.

   

  We have proven ourselves previously in the case of the immigrants and we will prove ourselves once again now!

   

  Everything that was damaged will not only be built again but also will be better.

   

  All together, united as one, send the message that Kos is the most beautiful destination.

   

                                                                                            Municipality of Kos

                                                                                                Press office

                    

  ​ ​

 • Κως, 21/07/2017

  Following the earthquake on Kos Island and the unfortunate event of the loss of two young tourists, Mayor Mr. George Kiritsis expressed his deeply sympathy for their families "People of Kos are deeply shocked by the loss of two young people and we express our condolences to the families of the victims."

  The Municipality, the associations and all citizens of our Island, are working hard to support the island and its guests'.

  The situation in Kos Island is absolutely under control, and the island is gradually returning to normality.

  The airport is in full operation and flights are running to and from all destinations abroad, with only minor delays expected during the day.

  Only a very limited number of old buildings in a very small part of the city center and the harbor have been affected with minor damages and in general, all tourists' infrastructure and accommodation is safe.

  The national and local authorities has come together incredibly quickly in close cooperation with the municipality of Kos are doing their best to ensure that every visitor's needs are met.

   

                                                                                            Municipality of Kos

                                                                                                Press office ​

 • Ιπποκράτεια 2016

  ​Πρόγραμμα Ιπποκρατείων 2016

  photoip.jpg

 • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 2015

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2015​

  PROGRAMME-ENGLISH-1.jpg
 • Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Ιπποκρατείων 2014

  Το πρόγραμμα των Ιπποκρατείων Δήμου Κω

  ippo.jpg
  Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2013-2014

  foto1.PNGfoto2.PNGfoto3.PNGfoto4.PNGfoto5.PNGfoto6.PNGfoto7.PNGfoto8.PNG

 • Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για την Ελληνο-Φινλαδική ταινία της Κω


  144368g-adventure_in_greece_02.jpg

  Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, στις 13.00 το μεσημέρι, στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Ζήτρου 16 Αθήνα, μετρό Ακρόπολη), θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την ελληνο-φινλανδική ταινία μεγάλου μήκους "Adventure in Greece", σε σκηνοθεσία Taavi Vartia. Αυτήν τη στιγμή, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας και αναμένεται να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Κω και τη Νίσυρο, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2014.


  Παράλληλα, θα ανακοινωθούν τα μελλοντικά projects στην Ελλάδα και η επερχόμενη συνεργασία του γνωστού Φινλανδού σκηνοθέτη Taavi Vartia με την εταιρεία παραγωγής Inkas Films και τη Λιλέτ Μπόταση.

   

  To "Adventure in Greece" αποτελεί μια πολύ σημαντική και υψηλού προϋπολογισμού κινηματογραφική συμπαραγωγή Φινλανδίας - Ελλάδας, που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, και διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικό καστ και συνεργείο. Σε αυτή την περιπέτεια για παιδιά και ενήλικες συναντάμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μεταξύ άλλων, τον Ορφέα Αυγουστίδη (παλιό γνώριμο της Κω από τη Λούφα & Παραλλαγή), την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, τη Ναταλία Δραγούμη και τον Γιάννη Ζουγανέλη. Από το φινλανδικό καστ, ξεχωρίζουν οι διάσημοι ηθοποιοί Laura Malmivaara και Ville Myllyrinne.


  Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Jarkko Hentula και η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την Λιλέτ Μπόταση και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films.

   

  Η ταινία πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ ΤV και με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.), τη χορηγία του Ομίλου Mitsis Hotels και την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Κω - Νισύρου. Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της στη Φινλανδία έχουν αναλάβει οι Nordisk Film Distribution και Channel 4.

   

  Στη συνέντευξη τύπου θα παραβρίσκονται ο Φιλανδός σκηνοθέτης Taavi Vartia και οι έλληνες ηθοποιοί καθώς και συντελεστές της ταινίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της όλης διοργάνωσης καλύπτεται από την παραγωγή και δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για την Κω. Το δε επικοινωνιακό όφελος  για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

   

  Συνέντευξη των συντελεστών στη Δημοτική Τηλεόραση Κω:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZOLcXmxb2Eo

 • Κορυφαίο εκδοτικό & πολιτιστικό γεγονός στην ιστορία του Δήμου της Κω

  timthumb.php.jpg  23 χρόνια μετά την έκδοση της Ιστορίαςτης Κω του συμπατριώτη μας ιστορικού συγγραφέα και νομικού, κ. Βασιλείου Σ.Χατζηβασιλείου στα Ελληνικά γίνεται πραγματικότητα το όραμα μίαςολοκληρωμένης μετάφρασης του έργου στην Αγγλική γλώσσα την οποία με πολύ κόποκαι μεράκι ανέλαβε ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Γ. Ιτσινές.

  Πρόκειται για ένα άρτιο επιστημονικόπόνημα το οποίο έρχεται να κοσμήσει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μαςκαι να μας φέρει εγγύτερα με τους απόδημους και ολόκληρο τον κόσμο.

  Το βιβλίο, μια πολυτελής-χρυσόδετηέκδοση που επιμελήθηκε το τυπογραφείο της Κω «Μπαλαλής Γραφικές Τέχνες»,βιβλιοδετήθηκε στην Αθήνα και περιλαμβάνει την Γεωγραφία, την Τοπογραφία καιολόκληρη την Ιστορία του Πολιτικού, Κοινωνικού, Οικονομικού και Πνευματικούβίου των Κώων από την Προϊστορική περίοδο μέχρι την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσουστην Ελλάδα.

  Το έργο συνοδεύεται από 500 σπάνιεςφωτογραφίες, από τις οποίες οι 220 είναι έγχρωμες και από ένα έγχρωμοαναδιπλούμενο αρχαιολογικό χάρτη της Κω. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ΓενικήΒιβλιογραφία, Χρονολογικός Πίνακας των σημαντικότερων γεγονότων και ΑλφαβητικόΕυρετήριο κυρίων ονομάτων, λέξεων και όρων.

 • Αναπαράσταση Ιπποκρατικού Ιατρείου στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω


   


   

  ippokratis-orkos-top__article.jpg
   

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκε τηναπόφαση του Δ.Σ. του Διεθνούς  Ιπποκρατείου Ιδρύματος, να υλοποιήσει τηνεισήγηση του μέλους του συλλόγου μας  κ. Χαράλαμπου Κιάρη , που έγινε κατάτην πρόσφατη Αμφικτιονία,  για την αναπαράσταση του Ιπποκρατικού Ιατρείουστο χώρο του ιδρύματος.

  Η θερμή υποδοχή αυτής της ιδέας από το Ίδρυμα και ειδικά από τονπρόεδρό του κ. Στέφανο Γερουλάνο, εγγυώνται την επιτυχία αυτού τουεγχειρήματος.

  Η οικονομική στήριξη εξ άλλου αυτής της προσπάθειας από τους Λάιονςείναι άξια ιδιαίτερης επιβράβευσης. Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κιάρη γιατην πραγμάτωση αυτού του σκοπού, είναι απαραίτητη και η συνεργασία ιατρώνδιαφόρων ειδικοτήτων. Εκτός από τον εισηγητή αυτής της προσπάθειας, ο οποίος εμπεριστατωμένα περιγράφει την μορφή και το περιεχόμενο του ΙπποκρατικούΙατρείου, αρκετά μέλη του συλλόγου μας που έχουν ασχοληθεί με τον Ιπποκράτη, τοέργο του και τη ζωή του, είναι στη διάθεση του ιδρύματος.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ                               ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

 • Ο Επίσημος Τουριστικός Οδηγός της Κω από τον Δήμο της ΚΩ

  Ο Δήμος της Κω στα πλαίσια υλοποίησης της τουριστικής πολιτικής για την προβολή του νησιού υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά στην αξιοποίηση του Διαδικτύου ως βασική πλατφόρμα προβολής αλλά και των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνολικά προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποδοτικότητα της συνολικής επένδυσης για την διαφήμιση του νησιού μας.​​​

Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.