5 κορυφαίοι κοντινοί προορισμοί για να επισκεφθείτε ξεκινώντας από την Κω!

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Ο παράδεισος των ημερήσιων εκδρομών

Το νησί Κως είναι ένας παράδεισος σε ότι αφορά τις ημερήσιες εκδρομές! Αλλά με τόσους πολλούς προορισμούς τριγύρω, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε. Λάβετε υπόψη σας ότι από Μάιο έως Σεπτέμβριο θεωρείται περίοδος αιχμής, οπότε μια επίσκεψη εκτός αυτών των μηνών θα σήμαινε πιο ήσυχα ταξίδια και πιο ήρεμες βουτιές. Ανακαλύψτε τους πέντε κορυφαίους προορισμούς κοντά στην Κω που θα εκτοξεύσουν στα ύψη την καλοκαιρινή εμπειρία των διακοπών σας!

5 κορυφαίοι κοντινοί προορισμοί για να επισκεφθείτε ξεκινώντας από την Κω!

1. Kάλυμνος: Από τα αρχαία χρόνια η Κάλυμνος ήταν γνωστή ως το «νησί των σφουγγαράδων». Οι γενναίοι σφουγγαράδες του συγκέντρωσαν φυσικά σφουγγάρια από τη θάλασσα, καθιστώντας τα την κύρια πηγή εισοδήματος για τις οικογένειες του νησιού, ενώ έφεραν πλούτο και φήμη στην Κάλυμνο. Το τοπίο του νησιού είναι βραχώδες, εν μέρει ένας λόγος που το νησί έχει επίσης εξελιχθεί σε παγκόσμιο προορισμό αναρρίχησης. Μέσω τουριστικών πλοίων, καταμαράν ή των πλοίων της γραμμής μπορεί κανείς εύκολα να ταξιδέψει από την Κω στην Κάλυμνο για μια ημερήσια εκδρομή. Η Κάλυμνος συγκαταλέγεται στους τρεις προορισμούς της κρουαζιέρας με τα τρία νησιά (Κάλυμνος, Ψέριμος, Πλάτη) και επομένως είναι εύκολα επισκέψιμη.

2. Νίσυρος: Το νησί προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε σε έναν πραγματικό ηφαιστειακό κρατήρα. Μάλιστα, το ηφαίστειο της Νισύρου είναι ένα από τα πιο ενεργά αλλά λιγότερο γνωστά ηφαίστεια στην Ελλάδα. Οι τελευταίες ηφαιστειακές εκρήξεις το 1881-87 σχημάτισαν ένα σεληνιακό τοπίο με πολύχρωμους κρατήρες και πολύ ενεργές ατμίδες, η τοποθεσία του οποίου είναι σήμερα επισκέψιμη. Το νησί συχνά αναφέρεται ως εναλλακτικό, γιατί διαθέτει μια από τις αγαπημένες παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα. Ιδανικός προορισμός για ημερήσιες εκδρομές, με αφετηρία την Καρδάμαινα.

3. Ψέριμος: Ίσως ο πιο δημοφιλής νησιωτικός προορισμός από την Κω λόγω της μικρής απόστασης από αυτήν (7,8 ναυτικά μίλια). Το μικροσκοπικό νησάκι ανήκει στη διοίκηση της Καλύμνου και αποτελεί προορισμό της κρουαζιέρας στα τρία νησιά (Κάλυμνος, Ψέριμος, Πλάτη), μια ημερήσια εκδρομή που προσφέρεται ευρέως από το κεντρικό λιμάνι της Κω.

5 κορυφαίοι κοντινοί προορισμοί για να επισκεφθείτε ξεκινώντας από την Κω!

4. Πάτμος: Αν ενδιαφέρεστε για διήμερες ή και πολυήμερες εκδρομές σε κοντινή απόσταση από την Κω με στόχο να αλλάξετε λίγο σκηνικό, η Πάτμος είναι ο απόλυτος προορισμός. Στο νησί θα βρείτε το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, το σημείο όπου ο Άγιος Ιωάννης της Πάτμου είδε τα οράματα που είναι καταγεγραμμένα στο Βιβλίο της Αποκάλυψης. Το νησί διαθέτει ήπια τουριστική ανάπτυξη και μια εντυπωσιακή κυκλαδίτικη χώρα με το μεσαιωνικό Κάστρο του Αγίου Ιωάννη της Πάτμου να δεσπόζει σε αυτό που φαινομενικά μοιάζει να είναι η κορυφή του νησιού. Ταχύπλοα (καταμαράν) καθώς και μεγαλύτερα πλοία της γραμμής συνδέουν το νησί της Πάτμου με την Κω. 

5. Λειψοί: Βρίσκεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα νησιά της Πάτμου και της Λέρου και είναι παραδοσιακό αλλά λιγότερο γνωστό ελληνικό νησί, με παραδεισένια νερά. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία. Με άλλα λόγια, η απόλυτη - μακριά από τα πλήθη - ελληνική νησιώτικη φαντασίωση! Στο νησί φτάνει κανείς από την Κω μέσω ταχύπλοων σκαφών (καταμαράν).

Κως η επίσημη ιστοσελίδα