Πως θα φτάσετε

Scroll
Με αεροπλάνο

Διεθνές Αερορόμιο της Κω Ιπποκράτης (KGS):  Το πρόσφατα ανακαινισμένο διεθνές αεροδρόμιο της Κω Ιπποκράτης (KGS), βρίσκεται στην Αντιμάχεια και προσφέρει σύνδεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε καθημερινή βάση, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Παράλληλα, η Κως συνδέεται με την Αθήνα έως και τρεις φορές την ημέρα, με πτήσεις που διαρκούν περίπου 35'. Ορισμένοι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί συνδέονται επίσης με το νησί της Κω μέσω του ολοκαίνουργιου αεροδρομίου, όπως η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και το Ηράκλειο με απευθείας πτήσεις, αλλά κυρίως κατά τους ανοιξιάτικους - καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τους φθινοπωρινούς - χειμερινούς μήνες, το νησί της Κω συνδέεται απευθείας με την Αθήνα έως και δύο φορές την ημέρα και με μερικές άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο, λιγότερο συχνά. 

Το διεθνές αεροδρόμιο της Κω βρίσκεται περίπου 23,5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κω και απέχει 30-35' λεπτά, χρησιμοποιώντας τον περιφερειακό δρόμο Κω - Κεφάλου. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.kgs-airport.gr

Πως θα φτάσετε

Με πλοίο

Κεντρικό λιμάνι της Κω (Μανδράκι): Το κεντρικό λιμάνι της Κω βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προσφέρει καθημερινές συνδέσεις με την Αθήνα (λιμάνι του Πειραιά) και άλλους ελληνικούς προορισμούς. Τα δρομολόγια ενισχύονται κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες ενώ είναι λιγότερο συχνά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Ακόμη, το νησί της Κω συνδέεται με τα γειτονικά νησιά όπως η Ρόδος, Σύμη, Λέρος, Κάλυμνος, Πάτμος, Λειψοί κ.α καθημερινά, μέσω καταμαράν.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: 

https://www.bluestarferries.com/
https://www.superfast.com/
https://www.12ne.gr/

Μαρίνα Κω

Η Κως βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στην Ευρώπη. Προσφέροντας συνολικά 265 θέσεις ελλιμενισμού, η μαρίνα της Κω φιλοξενεί σκάφη αναψυχής από 8 έως 80 μέτρα και βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Και οι έξι προβλήτες της μαρίνας είναι προσβάσιμες, προσφέρουν μόνιμες θέσεις ελλιμενισμού και παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες. Η διαδρομή με ταξί από το αεροδρόμιο Ιπποκράτης προς τη μαρίνα Κως διαρκεί περίπου μισή ώρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://kosmarina.gr/gr.

Πως θα φτάσετε

Που θα μείνετε

Στην Κω οι επιλογές διαμονής είναι όχι μόνο αμέτρητες αλλά ποικίλες. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν επιλογές σε όλους τους οικισμούς του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε δίπλα στη θάλασσα ή πάνω σε βουνό. Από παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, πελώρια ξενοδοχειακά συγκροτήματα all-inclusive με δραστηριότητες για οικογένειες, υδάτινα πάρκα και γήπεδα γκόλφ, μπουτίκ ξενοδοχεία για ενήλικες, ξενοδοχεία με υψηλού επιπέδου εστιατόρια και υπηρεσίες ευεξίας, μέχρι βίλες με έμφαση στο οικολογικό αποτύπωμα τους, οικογενειακά διαμερίσματα, μικρά ξενοδοχεία πόλης, επιλογές glamping και ιδιωτικές κατοικίες προς ενοικίαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.koshotels.gr/

Kos Island Greece
Information for visitors