Πολιτισμός & δρώμενα

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Λαϊκές παραδόσεις, ήθη και έθιμα

Από ιπποδρομίες, εκκλησιαστικούς εορτασμούς και γιορτές μελιού, μέχρι λαογραφικά έθιμα και αρχαίες παραδόσεις που ευλογούν τους καρπούς του νέου έτους, η Κως διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λαϊκών παραδόσεων και εθίμων για να παρακολουθήσετε. Αρκετές γιορτές σχετίζονται με τη θρησκεία, για αυτό και γιορτάζονται με τοπικές λιχουδιές και παραδοσιακούς χορούς στις αυλές των εκκλησιών. Κάποιες άλλες, με βαθιά ριζωμένη πίστη στην παράδοση, αναβιώνουν με μοναδικό στόχο τη διατήρηση των λαϊκών εθίμων στο χρόνο. Γίνετε ένα με τους κατοίκους του νησιού και ανακαλύψετε τις πολύχρωμες λαϊκές παραδόσεις, που μεταφέρονται ευλαβικά από γενιά σε γενιά.

Φεστιβάλ
& εκδηλώσεις
Ενημερωθείτε για τα Ιπποκράτεια, το μοναδικό φεστιβάλ που τιμά την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Ανακαλύψτε την παγκόσμιας κλάσης συνεδριακή υποδομή της Κω και τους φανταστικούς χώρους δεξιώσεων, στους οποίους ταλαντούχοι διοργανωτές γάμων συνθέτουν αξέχαστες γαμήλιες εκδηλώσεις.

Hippocratia

Θέλετε να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ του νησιού; Στο ημερολόγιο εκδηλώσεων θα βρείτε καθημερινά όλες τις εκδηλώσεις των Θερινών Ιπποκράτειων 2022!

Λαογραφία
& μουσική
Ρίξτε μια ματιά στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων της Κω, επισκεπτόμενοι ένα τυπικό αντίγραφο σπιτιού του 20ου αιώνα ή έναν παραδοσιακό - αλλά ακόμη λειτουργικό! - ανεμόμυλο του 19ου αιώνα!
Κως η επίσημη ιστοσελίδα