Γαστρονομία & τοπικά προϊόντα

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Πολύτιμοι καρποί της Κωακής γης

Η Κως διαθέτει μια πλούσια παραδοσιακή κουζίνα, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά αγροτικά προϊόντα. Ως ένα από τα πιο εύφορα μέρη της Ελλάδας, χάρη στο πλούσιο ηφαιστειακό της έδαφος και στο άφθονο νερό, το νησί της Κω είναι καταπράσινο και διαθέτει πλούσια βλάστηση. Η συγκομιδή σταφυλιών και ελιάς είναι μερικές από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες παραδόσεις στην ελληνική ύπαιθρο και το ίδιο ισχύει και για την Κω! Η τοπική γαστρονομία του νησιού περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μεσογειακή διατροφή, αξιοποιώντας τα φρέσκα τοπικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα παραγωγής. 

Οι γήινες, γευστικές απολαύσεις της Κω προσφέρονται ευρέως στα πολυάριθμα εστιατόρια του νησιού. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού ή να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα μέλια του Αιγαίου στις οικογενειακές μελισσοκομικές μονάδες. Πέρα από τη γευσιγνωσία, στην Κω οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους αμπελώνες και να περπατήσουν ανάμεσα στη σοδειά της εποχής. Ανάλογα με την εποχή του έτους, μπορεί ακόμη και να να μαζέψουν σταφύλια ή να τα δοκιμάσουν απευθείας από το αμπέλι!

Η γαστρονομία
της Kω
Η τοπική γαστρονομία του νησιού περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μεσογειακή διατροφή, αξιοποιώντας τα φρέσκα τοπικά προϊόντα και τους πλούσιους καρπούς της Κωακής γης. 
Ντόπια, φρέσκα και πεντανόστιμα

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τοπικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά στην τοπική αγορά και τα πολυάριθμα καταστήματα του νησιού, να τα απολαύσουν από πρώτο χέρι στις επισκέψιμες μονάδες παραγωγής, ή να ζητήσουν να τα δοκιμάσουν στα διάφορα εστιατόρια ή παραδοσιακά καφενεία του νησιού, όπου συχνά αναμειγνύονται δημιουργικά με στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Είτε ψάχνετε για εκλεκτά εστιατόρια δίπλα στο κύμα, καφενεία με χαριτωμένες αυλές, παραδοσιακές ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ιταλικά εστιατόρια, ή ασιατικές γεύσεις, στην Κω θα τα βρείτε όλα. Ανοίξτε τα πανιά σας για ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι και βουτήξτε στους γευστικούς θησαυρούς του νησιού!

Τοπικά
προϊόντα
Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, όλα τα προϊόντα της Κω προσφέρονται ευρέως στο νησί και είναι βέβαιο ότι θα σας χαρίσουν απόλυτη γαστρονομική ευτυχία.

Φρούτα & λαχανικά της Κω

Γνωρίστε τους ντόπιους για να πάρετε μια πραγματική γεύση από τις παραδόσεις και τα αρώματα του νησιού. Τα πεπόνια και τα καρπούζια της Κω είναι ξακουστά χρόνια τώρα, οπότε μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε παραγωγούς να τα πουλάνε στην ύπαιθρο - κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου!

Γαστρονομικές
εμπειρίες
Στην Κω μπορείτε να γευτείτε το μέλι των μελισσοκόμων του νησιού, να δοκιμάσετε κρύα κανελάδα, να δείτε πως επεξεργάζεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από πρώτο χέρι, να φάτε ντόπιες ντομάτες για γλυκό ή να δοκιμάσετε βιολογικό κρασί σε ένα από τα εκλεκτά οινοποιεία του νησιού.

Πριν από αιώνες, ο Ιπποκράτης της Κω, πατέρας της ιατρικής, κατάφερε να απελευθερώσει την τέχνη της θεραπείας από όλες τις μαγικές και θρησκευτικές προκαταλήψεις. Επηρεασμένος από τον πλούτο και την αποτελεσματικότητα των τοπικών βοτάνων της Κω, ανέπτυξε μια βαθιά πίστη στην θεραπευτική ικανότητα της μητέρας φύσης.  Η φράση «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακο σας» του Ιπποκράτη, αποδείχθηκε διαχρονική και είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Κως η επίσημη ιστοσελίδα