Γαστρονομία & τοπικά προϊόντα

Scroll
Πολύτιμοι καρποί της Κωακής γης

Η Κως διαθέτει μια πλούσια παραδοσιακή κουζίνα, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά αγροτικά προϊόντα. Ως ένα από τα πιο εύφορα μέρη της Ελλάδας, χάρη στο πλούσιο ηφαιστειακό της έδαφος και στο άφθονο νερό, το νησί της Κω είναι καταπράσινο και διαθέτει ένα ποικίλο τοπίο με πλούσια και ποικίλη χλωρίδα. Η συγκομιδή σταφυλιών και ελιάς είναι μερικές από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες παραδόσεις στην ελληνική ύπαιθρο και το ίδιο ισχύει και για την Κω! Η τοπική γαστρονομία του νησιού περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μεσογειακή διατροφή, αξιοποιώντας τα φρέσκα τοπικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες. 

Οι γευστικές γήινες απολαύσεις της Κω προσφέρονται ευρέως στα πολυάριθμα εστιατόρια του νησιού. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού ή να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα μέλια του Αιγαίου σε οικογενειακές μελισσοκομικές μονάδες. Πέρα από τη γευσιγνωσία, στην Κω οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους αμπελώνες και να περπατήσουν ανάμεσα στη σοδειά της εποχής. Ανάλογα με την εποχή του έτους, μπορεί ακόμη και να να μαζέψουν σταφύλια και να τα δοκιμάσουν απευθείας από το αμπέλι!

Η γαστρονομία
της Kω
Η τοπική γαστρονομία του νησιού περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μεσογειακή διατροφή, αξιοποιώντας τα φρέσκα τοπικά προϊόντα και τους πλούσιους καρπούς της Κωακής γης. 
{{ }}
Ντόπια, φρέσκα και πεντανόστιμα

Οι επισκέπτες μπορούν να ψάξουν τα τοπικά προϊόντα, φρούτα ή λαχανικά στην τοπική αγορά και τα καταστήματα του νησιού, να τα απολαύσουν από πρώτο χέρι στις επισκέψιμες μονάδες παραγωγής, ή να ζητήσουν να τα δοκιμάσουν στα διάφορα εστιατόρια, ταβέρνες ή παραδοσιακά καφενεία του νησιού, όπου συχνά αναμειγνύονται δημιουργικά με στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Είτε ψάχνετε για εκλεκτά εστιατόρια, παραθαλάσσια, με χαριτωμένες αυλές, παραδοσιακές ταβέρνες, απλά εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ιταλικά εστιατόρια, ή ασιατικές γεύσεις, στην Κως θα τα βρείτε όλα. Ανοίξτε τα πανιά σας για ένα αξέχαστο ταξίδι που θα σας κάνει να βουτήξετε στους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς θησαυρούς του νησιού!

Τοπικά
προϊόντα
Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, όλα τα προϊόντα της Κω προσφέρονται στο νησί και είναι βέβαιο ότι θα σας χαρίσουν γνήσια γαστρονομική ευτυχία.
{{ }}

Φρούτα & λαχανικά της Κω

Γνωρίστε τους ντόπιους για να πάρετε μια πραγματική γεύση από τις γεύσεις και τα αρώματα του νησιού. Τα πεπόνια και τα καρπούζια της Κω είναι ξακουστά εδώ και καιρό, οπότε μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε παραγωγούς που τα πουλάνε στην ύπαιθρο - κυριολεκτικά στην άκρη του δρόμου!

Γαστρονομικές
εμπειρίες
Στην Κω μπορείτε να γευτείτε το μέλι των μελισσοκόμων του νησιού, να δοκιμάσετε κρύα κανελάδα στο ποτήρι, να δείτε πως γίνεται η επεξεργασία του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου από πρώτο χέρι, να φάτε ντόπιες ντομάτες για επιδόρπιο ή να δοκιμάσετε οργανικό κρασί σε ένα από τα πολλά οινοποιεία του νησιού.
{{ }}

Πριν από αιώνες, ο Ιπποκράτης της Κω, πατέρας της ιατρικής, κατάφερε να απελευθερώσει την τέχνη της θεραπείας από όλες τις μαγικές και θρησκευτικές προκαταλήψεις. Επηρεασμένος από τον πλούτο και την αποτελεσματικότητα των τοπικών βοτάνων της Κω, ανέπτυξε μια βαθιά πίστη στην θεραπευτική ικανότητα της μητέρας φύσης.  Η φράση «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας» του Ιπποκράτη αποδείχθηκε διαχρονική και είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Kos Island Greece