Φρούτα & λαχανικά

Scroll
Μία εύφορη γη

Η Κως είναι μια εύφορη γη, που επιτρέπει στους ανθρώπους της να παράγουν και να καταναλώνουν πολλά από τα τρόφιμα τους, όπως φρούτα, λαχανικά, πεπόνια, πορτοκάλια, καρπούζια, σύκα, ντομάτες, μαρούλια κ.λπ. Οι πρωτογενείς παραγωγοί, αξιοποιώντας το ευνοϊκό μικροκλίμα, την εύφορη γη και τη θαυματουργή θάλασσα του Αιγαίου, καλλιεργούν μια ποικιλία από τοπικά φρούτα και λαχανικά που είτε καταναλώνονται είτε μεταποιούνται για τη δημιουργία ποιοτικών τοπικών προϊόντων. Με μεράκι, υπομονή και σκληρή δουλειά, φέρνουν στο τραπέζι ποιοτικά προϊόντα με μεγάλη διατροφική αξία. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βραβευμένα κρασιά, αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα, εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι, φρέσκα θαλασσινά, εποχιακά λαχανικά και φρούτα καθώς και παραδοσιακά γλυκά, δημιουργούν ένα μοναδικό γαστρονομικό μείγμα, διαμορφώνoντας έτσι τον γαστρονομικό πλούτο της Κω.

Φρούτα & λαχανικά

Δεντρολίβανο, λεβάντα, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, μέντα, μελισσόχορτο, δυόσμος, γιασεμί, τσουκνίδα, σκυλόχορτο, βαλσαμόχορτο, μάραθος, μαντζουράνα, δάφνη, μυρτιά, λουΐζα, μανδραγόρας (ο φαρμακευτικός), φθινοπωρινό ρείκι, δίκταμο, πικραλίδα, μοσχολέμονο και θρούμπι είναι μερικά μόνο από τα αυτοφυή βότανα και δέντρα του νησιού που χρησιμοποιούνται από την εποχή του Ιπποκράτη, για τις θεραπευτικές και ανακουφιστικές τους ιδιότητες. Το πεύκο, ο άγριος κέδρος, το κυπαρίσσι, ο πλάτανος και ο ευκάλυπτος είναι μερικά από τα δέντρα στις δασικές περιοχές του νησιού, ενώ οπωροφόρα δέντρα και φυτά βρίσκονται επίσης σε όλο το νησί και προσφέρουν λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα, αμύγδαλα, ρόδια, σταφύλια, ελιές, ντομάτες και πολλά άλλα.

Φρούτα & λαχανικά
Χωριάτικη με κρασοτύρι

Τα ελληνικά πιάτα είναι γνωστά για την εξαιρετική νοστιμιά τους. Η χρήση τοπικών προϊόντων για την παρασκευή παραδοσιακών πιάτων όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, εμπλουτίζοντας ποιοτικά την εμπειρία των διακοπών ενός επισκέπτη. Στην Κω, τα περισσότερα από τα πιάτα που έχει να προσφέρει το νησί παρασκευάζονται με τοπικά υλικά και συστατικά. Μάλιστα, μια ελληνική σαλάτα μπορεί να φτιαχτεί χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου τοπικά προϊόντα, που συλλέγονται με το χέρι μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά. Αυτός είναι ο ορισμός της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας!

Take a better look!
Kos Island Greece
Information for visitors