Οι ελιές, το φρούτο της ελιάς, προσφέρεται συχνά στα εστιατόρια σαν κέρασμα, ορεκτικό, συνοδευτικό σε ποτά ή σαν συστατικό σαλάτας. Αξίζει να δοκιμάσετε τη ντόπια ποικιλία που ονομάζεται χαμάδες, ένα ώριμο είδος ελιάς με χαρακτηριστική γεύση. Στην περίοδο της συγκομιδής, οι χαμάδες συνήθως αλατίζονται και καταναλώνονται αμέσως γιατί είναι ήδη αρκετά ώριμες.
Οι επισκέπτες της Κω μπορούν να επισκεφθούν μονάδες εμφιάλωσης ελαιολάδου, να δουν από κοντά πώς επεξεργάζονται οι ελιές, πως προκύπτει η δημιουργία υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου και να ενημερωθούν για τη διαδικασία εμφιάλωσης. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κω χρησιμοποιείται για τη δημιουργία βιολογικών προϊόντων. Από τα βιολογικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο και το δίκταμο, μέχρι τα κλασικά πράσινα σαπούνια, όλα τα προϊόντα από ελαιολάδου προσφέρονται ευρέως στην τοπική αγορά και τα παντοπωλεία του νησιού. Αποτελούν δε σουβενίρ φτιαγμένα από γνήσια προϊόντα της Κω, εύκολα στη μεταφορά.