Το κρασί κατείχε σχεδόν από πάντα ένα κεντρικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, εδώ και 4.000 χρόνια. Το κρασί της Κω, γνωστό επίσης ως «Κώιος Οίνος», ήταν αρκετά δημοφιλές στην αρχαιότητα. Προφανώς, δεν ερχόταν από τις ποικιλίες Merlot, Sauvignon Blanc, ή Μαλαγούζια που καλλιεργούνται τώρα στο νησί, μεταξύ άλλων. Τα κρασιά της Κω εμφιαλώθηκαν για πρώτη φορά το 2003, ενώ το 2007 η πρωτοβουλία ενός τοπικού οινοποιείου κατάφερε να συμπεριλάβει την Κω στις περιοχές με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), διαφυλάσσοντας την οινοποιητική ταυτότητα του νησιού.