Επίσκεψη σε οινοποιείο

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Μαθαίνοντας τοπικά μυστικά οινοποίησης

Τα οινοποιεία της Κω έχουν αναδειχθεί αρκετά δημοφιλή! Οι ξεναγήσεις σε αμπελώνες και η γευσιγνωσία κρασιού θεωρούνται απαραίτητη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες διαλέγουν ξεναγήσεις που συμπεριλαμβάνουν γευσιγνωσία κρασιού και επισκέψεις σε βιολογικά οινοποιεία για να δοκιμάσουν τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται τοπικά.

Η αμπελουργία και η οινοποίηση στην Κω χρονολογείται από την αρχαιότητα, οπότε οι ξεναγήσεις στους αμπελώνες του νησιού και η γευσιγνωσία κρασιού θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να ξετυλίξουν όλα τα τοπικά μυστικά και τις παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης της Κω. Μια ξενάγηση θα σας κάνει να καταλάβετε ότι στην Κω η γεύση είναι εξίσου κομψή με τα ίδια τα οινοποιεία. Τα μενού γευσιγνωσίας κρασιού και τα οινοποιεία ποικίλλουν, δημιουργώντας μια θαυμάσια εμπειρία κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και φανατικούς του κρασιού.

Ιδιόκτητα από οικογένειες, τοποθετημένα σε γραφικά σημεία της υπαίθρου πάνω σε ηλιόλουστους λόφους ή κοντά σε ηφαιστειακά εδάφη, όλα τα οινοποιεία της Κω είναι έτοιμα να καλωσορίσουν τους επισκέπτες στους αμπελώνες τους, επιδεικνύοντας την εγκάρδια, γνήσια ελληνική φιλοξενία για την οποία φημίζεται η Κως. Ετοιμαστείτε να σας υποδεχτούν σαν παλιόφιλους οι ντόπιοι αμπελουργοί πριν δοκιμάσετε τα κρασιά που παράγουν και μεταποιούν! Λίγο αργότερα, θα βρεθείτε να περιπλανιέστε στους περιποιημένους αμπελώνες πίνοντας ένα τοπικό ποτήρι Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Cabernet Sauvignon, Grenache Rouge, Syrah ή Merlot, αναλογιζόμενοι τον πλούτο της ελληνικής φύσης με συντροφιά τον ήλιο. 

Επίσκεψη σε οινοποιείο

Τα εδέσματα είναι επίσης σε αφθονία: ντόπιες ντομάτες βουτηγμένες σε ελαιόλαδο της Κω, κριτσίνια, τοπικό τυρί «κρασοτύρι», νόστιμα καρπούζια και φραγκόσυκα, καθώς και άλλα τοπικά καλούδια είναι μεταξύ των εδεσμάτων που προσφέρονται στα οινοποιεία και ταιριάζουν απόλυτα με τα βραβευμένα τοπικά κρασιά. Τέτοιες εμπειρίες γευσιγνωσίας στα γοητευτικά οινοποιεία του νησιού θα αποτελέσουν σίγουρα ένα αξέχαστη ανάμνηση από το ταξίδι σας στην Κω. Και αν αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα οινοποιεία της Κω, οποιαδήποτε στιγμή είναι καλή για να ανακαλύψετε πώς φτιάχνεται το κρασί!

Το γνωρίζατε;
Το γνωρίζατε;

Ακόμα και σήμερα, ορισμένα από τα οινοποιεία της Κω παράγουν το κρασί τους χρησιμοποιώντας τη δεξιοτεχνία και τις παραδοσιακές τεχνικές της δεκαετίας του 1920. Το κρασί, το οποίο τότε ήταν μόνο γλυκό και διανέμονταν σε φλασκιά, παρασκευαζόταν με «ψήμα», μια αρχέγονη τεχνική όπου ένα ποσοστό του χυμού των σταφυλιών βράζεται και συμπυκνώνεται πριν προστεθεί ξανά στον υπόλοιπο μούστο για ζύμωση, μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές. 

Ρίξτε μια καλύτερη ματιά!
Κως η επίσημη ιστοσελίδα