Κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας ελαιολάδου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πως γίνεται η παραγωγή ελαιολάδου παραδοσιακά, να μάθουν ό,τι πρέπει να γνωρίζουν για τις ελιές και τα ελαιόδεντρα, ή να δουν από κοντά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για την επεξεργασία και την παραγωγή ελαιολάδου τον προηγούμενο αιώνα. Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για το ελαιόλαδο της Κω από οικογένειες που ασχολούνται με τη γεωργία και τον τρόπο παραγωγής ελαιολάδου εδώ και γενιές, ή να αγοράσουν μερικά μπουκάλια ελαιολάδου, ελιές, πάστες, μαρμελάδες, βαλσάμικες βινεγκρέτ και πολλά άλλα, για να τα πάρουν μαζί τους. Χρυσό, πρασινωπό, πιο απαλό, με γεύση χορταριού ή πικάντικο, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Κω ποικίλλει ανάλογα με τη σοδειά. Επιλέξτε μια ξενάγηση και μάθετε περισσότερα για το ελαιόλαδο της Κω και τον ξακουστό «υγρό χρυσό» της Ελλάδας, γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο.