Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ)

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Σύνοψη
Tags
Κατηγορίες
Οθωμανικό,
Ιστορία,
Ελεύθερη είσοδος
Location
Γενική τοποθεσία
Πόλη της Κω
Location
Είσοδος
Free entrance

Αποθήκη αλατιού

Το οθωμανικό λουτρό, γνωστό και ως «αποθήκη αλατιού», λειτουργεί ως μουσείο από το 2010. Βρίσκεται κοντά στον Πλάτανο του Ιπποκράτη και θεωρείται το μοναδικό αυθεντικό χαμάμ σε ολόκληρη την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ)

Ξεκινώντας από τις αρχές-μέσα του 17ου αιώνα, αυτό το γυναικείο οθωμανικό λουτρό λειτούργησε μέχρι το 1948. Διαθέτει στρογγυλή αίθουσα με στοές και εννέα (9) λουτρά, όπου οι γυναίκες συναντιόντουσαν, λουζόντουσαν, περιποιούνταν και συζητούσαν τα διάφορα θέματα της εποχής. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 το κτίριο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως δεξαμενή, όπου αποθηκευόταν αλάτι από τις αλυκές της Κω. Παρέμεινε κλειστό από το 1980 έως το 2008. Σήμερα, αφού ξεπέρασε αρκετούς σεισμούς, λειτουργεί ως επισκέψιμος χώρος με ενημερωτικούς πίνακες που εξηγούν την ιστορία του κτιρίου.

Title
Πρόσβαση
Πλατεία Πλατάνου Ιπποκράτη (Πλατεία Πλατάνου), στην καρδιά της πόλης της Κω, απέναντι από το Κάστρο των Ιπποτών (ή Κάστρο της Νερατζιάς) και δίπλα στην Αρχαία Αγορά της Κω.
Title
Πρέπει να γνωρίζετε
Η Κως ήταν γεμάτη χαμάμ και λουτρά, με αρχαίες εγκαταστάσεις λουτρών να βρίσκονταν σχεδόν παντού. Αυτό το οθωμανικό λουτρό ονομαζόταν γιαχουντί χαμάμ, δηλαδή το εβραϊκό χαμάμ, αλλά όλοι το ξέρουν ως οθωμανικό χαμάμ!
Title
Μη χάσετε
Τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία στην Πλατεία Πλατάνου, όπως τον πλάτανο του Ιπποκράτη, το τζαμί Λότζιας, το Κάστρο των Ιπποτών και την Αρχαία Αγορά της Κω.
Περισσότερες φωτογραφίες
Βρείτε το στο χάρτη
Coordinates
Συντεταγμένες
36.8944665, 27.2917224
Κως η επίσημη ιστοσελίδα