Δάσος Πλάκα

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Σύνοψη
Tags
Κατηγορίες
Φύση
Location
Γενική τοποθεσία
Αντιμάχεια

Το πευκοδάσος της Πλάκας βρίσκεται δυτικά της Αντιμάχειας, ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μήκους 2,5 χιλιομέτρων που οδηγεί κατευθείαν στο δάσος και στα πολύχρωμα, φτερωτά του πλάσματα. Η περιοχή φιλοξενεί δεκάδες παγώνια τα οποία περιφέρονται ελεύθερα στη φύση και φαίνεται να έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία, καθώς συνήθως τρέχουν για λίγο φαγητό. Παραδόξως, η περιοχή φιλοξενεί και δεκάδες αδέσποτες γάτες, οι οποίες συνυπάρχουν ειρηνικά με τα παγώνια, στην καρδιά της φύσης.

Δάσος Πλάκα

Η Πλάκα είναι ιδανική για ξεκούραση και αναψυχή και χάρη στα ψηλά πεύκα, οι επισκέπτες και οι ντόπιοι μπορούν να απολαύσουν την απαραίτητη δροσιά κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Xαλαρώστε στα λιγοστά διάσπαρτα παγκάκια της περιοχής ή περιπλανηθείτε στα σκιερά μονοπάτια αναζητώντας το μοναδικό ολόλευκο παγώνι!! Όσοι αποφασίσουν να κάνουν μια βόλτα στο δάσος θα βρουν το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στα νότια. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την ευρύτερη δασική περιοχή.

Το γνωρίζατε;
Το γνωρίζατε;

O μέσος όρος ζωής ενός παγωνιού στη φύση είναι περίπου 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα, αν το αρσενικό πουλί είναι μικρότερο του ενός έτους, δεν έχει ακόμα αναπτύξει τα φτερά ουράς του. Μεταξύ 1-3 ετών, αποκτά μερικά από τα εντυπωσιακά φτερά του και όταν είναι 3 ετών και άνω, αποκτά τα πλήρως ανεπτυγμένα τα φτερά ουράς που με τόση χάρη επιδεικνύει!

Βρείτε το στο χάρτη
Coordinates
Συντεταγμένες
36.7896269, 27.0672605
Κως η επίσημη ιστοσελίδα