Αντιμάχεια

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Γεμάτη παράδοση

Η Αντιμάχεια είναι ένας μικρός οικισμός, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κω. Στην Αντιμάχεια βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμια της Κω “Ιπποκράτης”. Άλλα αξιοθέατα στην περιοχή αποτελούν το ομώνυμο ενετικό κάστρο της Αντιμάχειας, που σχεδόν καταστράφηκε με τον σεισμό του 1926, ένα λαογραφικό μουσείο και ένας παραδοσιακός ανεμόμυλος. Η γιορτή μελιού προς τα τέλη Αυγούστου είναι επίσης ένα από τα αξιόλογα γεγονότα της Αντιμάχειας, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικό θυμαρίσιο μέλι και παραδοσιακές λιχουδιές της στιγμής.

Τα τείχη του επισκέψιμου κάστρου είναι καλοδιατηρημένα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν δύο παλιές εκκλησίες, η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Νικόλαος. Το Λαογραφικό Μουσείο της Αντιμάχειας είναι ένα παραδοσιακό σπίτι, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, που περιλαμβάνει αρκετές πληροφορίες για την καθημερινότητα των κατοίκων. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν διάφορα εργαλεία, παραδοσιακά έπιπλα και παλιές συσκευές. Ακριβώς απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο, θα βρείτε τον αξιοθαύμαστο παραδοσιακό ανεμόμυλο της Αντιμάχειας, που χρονολογείται τον 19ο αιώνα. Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, έχει αποκατασταθεί πλήρως και σήμερα αποτελεί έναν από τους πολύ λίγους πλήρως λειτουργικούς και παραγωγικούς ανεμόμυλους στην Ελλάδα!

Το γνωρίζατε;
Το γνωρίζατε;

Στην αρχαιότητα, οι κάτοικοι της Κω και των άλλων Δωδεκανήσων τιμούσαν και γιόρταζαν τον θεό Ασκληπιό στις παρυφές του ποταμού Κυπαρισσός, που περνάει από την Αντιμάχεια!

Βρείτε το στο χάρτη
Coordinates
Συντεταγμένες
36.8083350, 27.0960071
Κως η επίσημη ιστοσελίδα