Η Κως είναι ένα νησί με μακριά ιστορία, σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία, ατέλειωτες αμμουδιές και γραφικά ορεινά χωριά, σχηματίζοντας ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Πέρα από όλα τα παραπάνω, η Κως διαθέτει και μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που βασίζεται σε συστατικά υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο εύρος παραδοσιακών συνταγών και τοπικών προϊόντων.
Πριν από τη σημαντική και ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού, οι κάτοικοι του νησιού απασχολούνταν κυρίως με τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και την αλιεία. Το κρέας ήταν η βασική πηγή πρωτεΐνης τους, οπότε το αποθήκευαν, το διατηρούσαν και το κατανάλωναν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.