Αρχαιολογικό Μουσείο

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ
Σύνοψη
Tags
Κατηγορίες
Αρχαία Ελλάδα,
Ιστορία,
Εύκολη πρόσβαση,
Μουσείο,
Ρωμαϊκό
Location
Γενική τοποθεσία
Πόλη της Κω
Location
Ωράριο λειτουργίας
8:30 - 15:00 (except Tuesdays)
Location
Είσοδος
€6 (€3 in winter)

Αξιοσημείωτα ευρήματα

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Κω οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικά από τα πιο αξιόλογα ευρήματα της αρχαίας Ελλάδας! Φιλοξενεί όλα τα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφές που έγιναν στο νησί από τις αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα, προερχόμενα κυρίως από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς και της Δυτικής Αρχαιολογικής Ζώνης, καθώς και από πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως ο Βωμός του Διονύσου, το Ρωμαϊκό Ωδείο και η Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana).

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το μουσείο διαθέτει μια πλούσια συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού, που καλύπτουν μια μακρά περίοδο από την αρχαιότητα έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στο ισόγειο και στο αίθριο του μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν σημαντικά γλυπτά και ψηφιδωτά. Στη δυτική αίθουσα εκτίθενται αγάλματα της ελληνιστικής εποχής, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν αποθηκευμένα στις υπόγειες αψιδωτές σήραγγες του Ρωμαϊκού Ωδείου. Στη βόρεια αίθουσα υπάρχουν αγάλματα της Δήμητρας, της Κόρης και της Αθηνάς (μέσα 4ου έως μέσα 3ου αι. π.Χ.), καθώς και αγάλματα της Αφροδίτης και των Νυμφών (1ος αιώνας π.Χ.).

Στην ανατολική αίθουσα εκτίθενται αγάλματα της ρωμαϊκής εποχής, μεταξύ των οποίων ένας καθιστός Ερμής (αρ. 91) και ένα άγαλμα της Δήμητρας. Ένα μωσαϊκό της ελληνιστικής εποχής που απεικονίζει τον βυθό της θάλασσας, που ανακαλύφθηκε στην ανασκαφή της σημερινής ανακαινισμένης Ρωμαϊκής Οικίας, κοσμεί κομψά τον βόρειο τοίχο του περιστυλίου.

Title
Πρόσβαση
Εύκολη πρόσβαση με ποδήλατο ή με τα πόδια, βρίσκεται στην πιο κεντρική πλατεία του νησιού, την Πλατεία Ελευθερίας.
Title
Πρέπει να γνωρίζετε
Το διώροφο κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας που σήμερα στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο της Κω χτίστηκε το 1935 και αποτελεί διατηρητέο μνημείο της Ιταλικής Κατοχής (1912 - 1943).
Title
Μη χάσετε
Το επιβλητικό άγαλμα του Ιπποκράτη (4ος αιώνας π.Χ.), ένα ανάγλυφο επιτοίχιο της ύστερης ρωμαϊκής εποχής που απεικονίζει ένα συμπόσιο, καθώς και νεκρώσιμα γλυπτά της ύστερης αρχαϊκής και κλασικής εποχής, όλα στη βορειοδυτική αίθουσα του μουσείου.
Περισσότερες φωτογραφίες
Βρείτε το στο χάρτη
Coordinates
Συντεταγμένες
36.8936974, 27.2886127
Κως η επίσημη ιστοσελίδα